Archive for April, 2009

Drumul Crucii

April 17th, 2009

Ieri, 16 aprilie, în centrul oraÅŸului Satu Mare a avut loc un marÅŸ intitulat “Drumul Crucii – Cu moartea pe moarte călcând”, organizat de AsociaÅ£ia “Servus” din Baia Mare.
Personaje istorice în costume de epocă, bine lucrate ÅŸi fără urme de improvizaÅ£ie, precum Pilat din Pont, Barabas, Fecioara Maria sau mironosiÅ£ele, au desăvârÅŸit atmosfera creată ca ÅŸi în scenele biblice, iar strigătele – “RăstigneÅŸte-L”, “La moarte cu El” – au redat foarte viu întâmplările din Săptămâna Mare, sub privirile înlăcrimate ale mulÅ£imii. Totul a culminat cu scena Răstignirii. ÃŽncununat cu spini, “Iisus” a fost crucificat în PiaÅ£a 25 Octombrie, unde treptele din Centrul Nou au creat atmosfera unui amfiteatru roman
Ideea procesiunii “Drumul Crucii” aparţine ceramistului Daniel Leş, care joacă de fiecare dată rolul lui Iisus, celelalte personaje fiind interpretate de un grup de actori amatori, tineri de diverse confesiuni, care au avut curajul să iasă pe stradă în asemenea ipostaze, îmbrăcaţi în costume de epocă şi jucându-şi rolul cu duritatea specifică vremii.
 
 

Mai multe imagini gasiti intr-o prezentare apasand <aici>