Archive for the ‘jurnalism’ Category

Drumul Crucii

April 17th, 2009

Ieri, 16 aprilie, în centrul oraÅŸului Satu Mare a avut loc un marÅŸ intitulat “Drumul Crucii – Cu moartea pe moarte călcând”, organizat de AsociaÅ£ia “Servus” din Baia Mare.
Personaje istorice în costume de epocă, bine lucrate ÅŸi fără urme de improvizaÅ£ie, precum Pilat din Pont, Barabas, Fecioara Maria sau mironosiÅ£ele, au desăvârÅŸit atmosfera creată ca ÅŸi în scenele biblice, iar strigătele – “RăstigneÅŸte-L”, “La moarte cu El” – au redat foarte viu întâmplările din Săptămâna Mare, sub privirile înlăcrimate ale mulÅ£imii. Totul a culminat cu scena Răstignirii. ÃŽncununat cu spini, “Iisus” a fost crucificat în PiaÅ£a 25 Octombrie, unde treptele din Centrul Nou au creat atmosfera unui amfiteatru roman
Ideea procesiunii “Drumul Crucii” aparţine ceramistului Daniel Leş, care joacă de fiecare dată rolul lui Iisus, celelalte personaje fiind interpretate de un grup de actori amatori, tineri de diverse confesiuni, care au avut curajul să iasă pe stradă în asemenea ipostaze, îmbrăcaţi în costume de epocă şi jucându-şi rolul cu duritatea specifică vremii.
 
 

Mai multe imagini gasiti intr-o prezentare apasand <aici>

Concert simfonic tinere talente

September 29th, 2008

Un bun prieten a făcut din nou o invitaţie la Filarmonica Sătmăreană, invitaţie ce am urmat-o iute.

L-am luat pe Marcu, feciorul meu, am plătit biletul, am intrat, ne-am aÅŸezat ÅŸi cu emoÅ£ie am aÅŸteptat începerea spectacolului – Concert Simfonic cu tinere talente din 18 septembrie.

Am fost plăcut surprins de evoluţia tinerilor muzicieni sătmăreni, am mai participat la un concert asemănător în urma cu un an. Am fost din nou mândru că sunt sătmărean, mândru că am prieteni care pot să mă ţină cu sufletul la gură şi să-mi încânte auzul.

ÃŽn special am fost fermecat de vioara ÅŸi trompeta, în special de trompeta – prietenii ÅŸtiu de ce!

Marcu a fost şi el fericit, întâlnind în sală prieteni şi cunoştinţe vechi.

E drept că intru mereu cu emoţie în filarmonică şi din alte considerente, intru cu teama de a nu fi alungat. S-a întâmplat ca la unul din spectacole să fiu scos afară. Sper să nu se mai întâmple.

 Iată şi câteva imagini:

căsnicia – la începuturi…

October 2nd, 2006

am auzit pe unii întrebând proaspăţii însurăţei cum se simt in prima zi de căsnicie…

fata încercănată de nesomn, fecioru’ supărat că nu i-a ieÅŸit o chestie… ce să răspundă?

asa cu o juma’ de gură răspund bineeee

.

mă întreb ce răspuns aÅŸteaptă poporul de la nevinovaÅ£ii insurăţei…

un bun prieten l-a întrebarea asta a răspuns cu un surâs strâmbat
‘totul a fost ok până am ajuns acasă…’ ÅŸi l-am crezut!

viaţa e un joc de şah sau cântatul la pian.

ai garanţia reuşitei doar după un îndelung exerciţiu.

regulile exerciţiului sunt clare.

- iubeşti mai mult decât eşti iubit

- dăruieşti mai mult decât primeşti

- asculţi mai mult decât vorbeşti

- zâmbeşti mai mult decât ieri

- spui mereu ‘mulÅ£umesc’

le spun mereu proaspăt însurăţeilor
‘Fi-Å£i prunci buni ÅŸi nu vă certaÅ£i pe drum’

Dan B

Miresele mele…

September 6th, 2006

Fotografia de nuntă!

Controversata fotografie de nuntă…

Nu sunt un fotograf de nunţi, imi place insă să fotografiez nunţile prietenilor.

O fac cu multă plăcere şi dăruire. O fac într-un amestec de jurnalism şi candid photo, e o combinaţie perfectă pentru fotografia de nuntă, în special dacă cunoşti foarte bine personajele.

Nici o nuntă nu seamăna cu alta, asta pune la grea încercare iscusinţa fotografului, devine regizorul propriei lucrări cu responsabilitate considerabilă în spinare, nu sunt cel mai bun fotograf de nuntă, adică nu atât de bun cât aş dori să fiu, mă străduiesc însă să dau tot ce pot pentru ca fotografiile de nuntă să placă şi să reprezinte istoria nunţii.
Acest post s-a născut în urma unei îndelungi converaţii cu o bună prietenă din capitală http://catarii.blogspot.com/ care fotograf la rândul ei mă-ntreba cum de găsesc mirese atât de candide şi naturale.

N-am ÅŸtiut ce să-i răspund…

Miresele mele sunt aşa cum sunt, le las să fie aşa, mă străduiesc însă să le păstrez candoarea şi naturaleţea în fotografii.

AÅŸa s-a născut Miresele mele…